✓ Hulpmiddelen morgen thuis geleverd
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 8.9 uit 1038+ reviews
✔ Gratis verzending & retour

Waar moet ik op letten bij aanschaffen van een hulpmiddel?

Het selecteren van geschikte hulpmiddelen is belangrijk om de kwaliteit van leven te verbeteren en je onafhankelijkheid te behouden. Of het nu gaat om mobiliteitshulpmiddelen, huishoudelijke aanpassingen of medische apparatuur, het is belangrijk om goed na te denken over wat je nodig hebt.

Waarom een hulpmiddel nodig?

Hulpmiddelen kunnen van pas komen bij het uitvoeren van dagelijkse taken en om je zelfstandigheid te behouden. Deze hulpmiddelen kunnen variëren van eenvoudige schoenlepels tot geavanceerde apparatuur, afhankelijk van je behoefte en medische situatie.

Soorten hulpmiddelen

Er zijn allerlei soorten handige spullen, elk gemaakt om specifieke problemen op te lossen. Denk aan dingen zoals rollators, douchestoelen, wandelstokken en rolstoelen om je te helpen bewegen. En voor in huis zijn er handige dingetjes zoals zitkussens, medicijndoosjes en vergrootglazen. We maken onderscheidt tussen mobiliteit hulpmiddelen en hulpmiddelen in huis.

Mobiliteit hulpmiddelen

Mobiliteitshulpmiddelen zijn speciale hulpmiddelen die mensen helpen om zich gemakkelijker te verplaatsen, vooral als ze moeite hebben met lopen of bewegen. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om de mobiliteit te verbeteren en de zelfstandigheid te vergroten voor mensen met verschillende fysieke beperkingen of ouderdomsproblemen. Voorbeelden van mobiliteitshulpmiddelen zijn onder meer rollators, wandelstokken, krukken, rolstoelen en scootmobielen. Deze hulpmiddelen kunnen worden gebruikt in diverse situaties, zowel binnen als buiten, en zijn vaak aanpasbaar aan de individuele behoeften van de gebruiker. Mobiliteitshulpmiddelen kunnen een essentiële rol spelen in het bevorderen van de mobiliteit, het vergroten van de onafhankelijkheid en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met mobiliteitsproblemen.

Er zijn een aantal hulpmiddelen die helpen om mobiel te blijven en comfortabeler te bewegen:

 • Rollators : Een handig hulpmiddel voor bij het lopen. De rollator biedt steun, waardoor de gebruiker minder gauw valt.
 • Wandelstok : Wandelstokken bieden meer standvastigheid en balans bij het stappen. En nemen een deel van het gewicht van je lichaam over.
 • Douchestoel : U kunt hiermee zittend te douchen met extra steun van de leuningen. Dit zorgt voor een veiligere en comfortabelere douche ervaring. Zonder dat het te veel inspanning kost.
 • Boodschappentrolley : Een tas op wielen die je kunt gebruiken voor boodschappen of andere zaken. Zodat je niet hoeft te sjouwen en comfortabel boodschappen kunt doen.
 • Stoelfiets : De Safe Age stoelfiets is speciaal ontworpen om je arm en beenspieren te trainen, je bloedsomloop te verbeteren en je spieren te laten ontspannen!
 • Schoenlepel : Een lange lepel voor het aantrekken en uittrekken van schoenen. Zodat je geen moeite meer hoeft te doen bij het aantrekken of uitrekken van schoenen, sokken en kleding!

Hulpmiddelen in huis

Hulpmiddelen in huis zijn allerlei spullen en aanpassingen die het dagelijks leven makkelijker maken, vooral voor mensen met beperkingen of ouderen. Deze hulpmiddelen kunnen variëren van eenvoudige gadgets tot meer geavanceerde apparaten, en ze zijn ontworpen om te helpen bij allerlei taken, van het zich verplaatsen in huis tot het uitvoeren van huishoudelijke klusjes.

Enkele voorbeelden van hulpmiddelen in huis zijn:

 • Vergrootglazen: Handig voor als het zicht wat minder is. Of als je gewoon iets grotere letters wenst om te lezen. Ideaal bij het lezen maar ook bijvoorbeeld bij het oplossen van puzzels en andere hobby activiteiten.
 • Orthopedisch zitkussen: Deze kussen zijn speciaal ontworpen om pijnvrij te kunnen zitten! Zodat je optimale ondersteuning voor stuitje, benen, heupen en rug hebt! Hierdoor krijg je een betere zithouding en doorbloeding. Zodat jij pijnvrij kunt zitten en de juiste zithouding aanneemt!
 • Medicijnboxen: Deze handige organisatoren helpen mensen om hun medicijnen op tijd in te nemen en kunnen worden gebruikt om doses voor verschillende dagen of tijdstippen te scheiden.
 • Incontinentie onderleggers: Deze onderleggers beschermen je huid, meubels tegen incontinentie. Zo voorkom je infecties en heb je een betere slaap. Ook zijn deze onderleggers multifunctioneel.
 • Handgrepen en beugels: Deze worden geïnstalleerd in de badkamer, bijvoorbeeld bij de douche of het toilet, om stabiliteit te bieden en het risico op vallen te verminderen.
 • Drempelhulpen: Deze handige gadgets worden gebruikt om het verschil tussen vloerniveaus te overbruggen, waardoor drempels minder struikelgevaar vormen voor mensen met mobiliteitsproblemen.
 • Looprekken en rollators: Deze mobiliteitshulpmiddelen bieden ondersteuning bij het lopen en helpen mensen om zich veilig door het huis te bewegen, zelfs als ze wat moeite hebben met lopen.
 • Grijpers: Deze lange, grijpbare gereedschappen zijn handig voor mensen die moeite hebben met bukken of reiken, en ze helpen bij het oppakken van voorwerpen van de grond of uit hoge kasten.
 • Elektrische trapliften: Voor mensen die moeite hebben met traplopen, kunnen trapliften een uitkomst zijn, omdat ze hen veilig en comfortabel van de ene verdieping naar de andere kunnen brengen.

Deze hulpmiddelen zijn bedoeld om mensen meer zelfstandigheid te geven en hen te helpen om veilig en comfortabel thuis te blijven wonen, zelfs als ze wat extra ondersteuning nodig hebben.

Belangrijke factoren bij het kiezen van hulpmiddelen

Bij het kiezen van hulpmiddelen zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Het is handig als het goed werkt en makkelijk te gebruiken is. Ook moet het veilig zijn en niet te duur. Kies dus iets dat past bij wat jij nodig hebt en wat je kunt betalen.

Aanpassingen aan de leefomgeving

Naast individuele hulpmiddelen kunnen aanpassingen aan de leefomgeving ook helpen om het dagelijks leven van ouderen te vergemakkelijken. Dit kan variëren van het installeren van handgrepen in de badkamer tot het verwijderen van drempels in huis.

Ondersteuning en service

Het is belangrijk om te kiezen voor hulpmiddelen die worden geleverd met adequate ondersteuning en service. Dit kan onder meer garanties, reparatieservices en gebruiksinstructies omvatten om ervoor te zorgen dat de hulpmiddelen optimaal blijven functioneren. Bij Safe Age hebben we een klantenservice die altijd bereikbaar is voor dit soort zaken.

Het belang van ergonomie en comfort

Ergonomie en comfort zijn cruciaal bij het kiezen van hulpmiddelen voor ouderen. Het is belangrijk dat de hulpmiddelen goed passen en comfortabel zijn in gebruik om het risico op letsel of ongemak te minimaliseren.

Het belang van beoordelingen en aanbevelingen

Het raadplegen van beoordelingen en aanbevelingen van andere gebruikers kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Dit kan inzicht geven in de prestaties en betrouwbaarheid van verschillende hulpmiddelen voor ouderen. Bekijk de Safe Age reviews bijvoorbeeld eens. We hebben er inmiddels meer dan 800!

Conclusie

Als je spullen zoekt die handig zijn voor ouderen, moet je goed nadenken over het doel van het hulpmiddel en de medische situatie van de gebruiker. Zorg ervoor dat het hulpmiddel goed werkt, veilig is en lekker zit. Ook is het belangrijk dat het niet te duur is. Als je daar op let, kun je echt veel plezier en gemak hebben van die spullen. Het maakt hun leven een stukje makkelijker en zorgt ervoor dat ze zelfstandig kunnen blijven.

FAQs (Veelgestelde vragen)

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de hulpmiddelen veilig zijn? Zorg ervoor dat de hulpmiddelen voldoen aan de relevante veiligheidsnormen en regelgeving. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en volg alle richtlijnen voor veilig gebruik om het risico op ongelukken te minimaliseren.

Hoe kan ik hulpmiddelen aanpassen aan de behoeften van mijn familielid? Het is belangrijk om de individuele behoeften en voorkeuren van uw familielid te overwegen bij het kiezen van hulpmiddelen. Raadpleeg een specialist of ergotherapeut voor advies over geschikte aanpassingen en hulpmiddelen.

Zijn er hulpmiddelen beschikbaar voor specifieke gezondheidsproblemen bij ouderen? Ja, er zijn hulpmiddelen beschikbaar voor een breed scala aan gezondheidsproblemen bij ouderen, waaronder mobiliteitsproblemen, gehoorverlies, visuele beperkingen en meer. Een zorgverlener of specialist kan helpen bij het selecteren van geschikte hulpmiddelen.

Wat moet ik doen als een hulpmiddel niet aan de verwachtingen voldoet? Als een hulpmiddel niet aan de verwachtingen voldoet, neem dan contact op met de leverancier of fabrikant voor ondersteuning. Dit kan het retourneren van het product, het aanvragen van een reparatie of het verkrijgen van een vervangend product omvatten.

Safe Age hulpmiddelen

Gratis verzending

voor Nederland en België

Niet tevreden? Geld terug

30 dagen geld terug garantie

Garantie & zekerheid

2 jaar garantie op alle producten

100% veilig

Voldoet aan alle eisen

De waardering van safeage.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 1041 reviews.